به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: ما نباید در مورد اهمیت تاثیر ذخایر غلات اوکراین بر بازارهای بینالمللی اغراق کنیم.
وی افزود: این درصد بسیار کمی است که نمیتواند تاثیر قابل توجهی بر بحران جهانی غذا که از قبل آغاز شده است، داشته باشد.
به گفته پسکوف، این بحران ناشی از زنجیرهای از رویدادها و اقدامات نامناسب دولتها در سراسر جهان است.
بر اساس این گزارش، سرگئی لاوروف رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه که به آنکارا سفر کرده است، پیشتر تاکید کرده بود که حمله روسیه به اوکراین علت یا کاتالیزور بحران غذایی نیست.
با این حال، برخی سیاستمداران همچون وزیر امور خارجه ایتالیا امروز با طرح این ادعا که محاصره بنادر اوکراین توسط روسیه مانع از صادرات گندم شده، هشدار داد که این مسئله ممکن است به مرگ میلیونها انسان منجر شود.
روزنامه لو فیگارو با انتشار سخنان لوئیجی دی مایو در کنفرانس امنیت غذایی که با حضور نمایندگان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار شد، اظهار داشت: چند هفته آینده برای حل این چالش بسیار مهم خواهد بود.
وی ادامه داد: ما از روسیه انتظار سیگنالهای واضح و ملموس داریم زیرا مسدود کردن صادرات گندم به معنای گروگان گرفتن و محکوم کردن میلیونها کودک، زن و مرد به مرگ است.
وزیر امور خارجه لبنان نیز در این کنفرانس اظهار داشت: افزایش قیمت سوخت و سایر کالاهای اساسی بحران را در کشورش تشدید میکند.
عبدالله بو حبیب با تاکید بر اینکه جنگ در اوکراین باید به هر قیمتی پایان یابد، افزود: اگر این امکانپذیر نیست، طرفهای مربوط باید تحت فشار قرار گیرند تا اجازه صادرات غلات و سایر محصولات اساسی را بدون هیچ تاخیری بدهند.
رئیس دستگاه دیپلماسی لبنان گفت: جهان نمیتواند همچنان در دام بحرانهای نظامی در اروپا یا سایر مناطق جهان باشد.
مسکو آماده تضمین امنیت کشتیهای حامل غلات از اوکراین است
با این حال وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که مسکو آماده تضمین ایمنی کشتیهای خروجی از بنادر اوکراین است.
لاوروف در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با مولود چاووش اوغلوذهمتای ترکیه ای خود، اظهار داشت: روسیه آماده است تا با همکاری آنکارا، ایمنی کشتیهای غلات که بنادر اوکراین را ترک میکنند، تضمین کند.
از طرف دیگر اوکراین مدعی شده است که از ترس حمله روسیه، بندر اودسا را مینروبی نمیکند.
به گفته سخنگوی اداره منطقه اودسا، اوکراین از مینزدایی بندر اودسا برای از سرگیری صادرات غلات خودداری میکند، زیرا میترسد که نیروهای روسی از فرصت برای حمله به شهر استفاده کنند.
وی با انتشار پیامی ویدیویی در تلگرام ادعا کرد: ناوگان روسیه در دریای سیاه وانمود میکند که به سمت کریمه ضمیمه شده عقبنشینی میکند اما به محض اینکه دسترسی به بندر اودسا را پاک کنیم، ناوگان روسیه آنجا خواهد بود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد و بیشتر در قالب اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی و سیاسی و ارسال محموله سلاحهای سبک و سنگین به طرفهای درگیر جنگ ادامه مییابد.